Saab Link Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
So I went and picked up a scanner today hoping it would help. The following codes were triggered. P1624, P1135, P722 and P705. Both Cel and Trans light are on. Just recently installed a used auto transmission and it wouldn't crank. Bypassed NSS switch and got it running. Shifts into reverse and drive but seems like its in limp mode. I manually reset limp and still no lower gears. I thought I may have mixed up two identical plugs on the tranny speed sensors so I swaped them around and triggered the 722 and 705 codes so I assume they were correct the first time. I'm running out of patience with this tranny. Any suggestions? I'm leaning to electrical issue or something stupid that I over looked. Anybody deal with these codes? Forgot to mention that the selector light in the dash was working yesterday and now it won't move off P. The sport and winter buttons are not working as well. The tranny has 100k on it and was apparently tested. Both earth cables were hooked back up.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Does it "clunk" when it goes into reverse? May be worthwhile to swap out the multi function switch (NSS) from the old tranny. 4 speed auto?
Yes it has a decent clunk going into reverse. I didn't get a NSS with the used tranny so I'm using the one on the original. It was working fine, the fault in the old tranny was torque converter. Thanks for the reply!
 
1 - 7 of 7 Posts
Top