The Saab Link Forums - Reply to Topic

Go Back   The Saab Link Forums > Saab NG900 '94-'98 and 9-3 '99-'02 Forum > General NG900 / Old 9-3 Posts and Information > aftermarket radio and working SID?

General NG900 / Old 9-3 Posts and Information Please post general topics pertaining to the NG900 and old 9-3.

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Thread: aftermarket radio and working SID? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces):
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-20-2016 07:57 PM
Jeremy R.
Quote:
Originally Posted by RaleighSaab View Post
That is happening to me now. I had a Pioneer head unit installed and the SID no longer gives information on the SID for anything but temperature and time. The other odd thing is that it seems to flash every 15-20 seconds, like a short. The place that put it in cannot find any issue. Still investigating.
If it's flashing, then chances are there's something connected to one of the bus wires in the radio's wiring harness. It's pretty common for a VW radio harness to have that problem, and VW harnesses are what most people use for aftermarket radios in Saabs. A lot of those have the antenna trigger in the same position that Saab uses for a bus wire.
01-28-2016 05:02 PM
TheSaabNinja Huh... when I had an aftermarket unit in my '98 GOOSE I still had all of the info sans radio station. sounds like someone didn't wire it right?
01-26-2016 04:40 PM
srp Which SID do you have? How many buttons?
01-26-2016 02:11 PM
RaleighSaab That is happening to me now. I had a Pioneer head unit installed and the SID no longer gives information on the SID for anything but temperature and time. The other odd thing is that it seems to flash every 15-20 seconds, like a short. The place that put it in cannot find any issue. Still investigating.
10-26-2015 03:17 PM
chevyman Ive never seen that happen before, even in a couple og-9-3's. Ive had an aftermarket radio in my ng900 for many years with no effect on those sid functions
10-26-2015 02:33 PM
turbojohnny I'm pretty sure i remembered them not working. maybe I'm wrong. it'd be great to be sure. I'm contemplating installing an aftermarket head unit. but I want my avg mpg and dte to function properly.
10-26-2015 07:10 AM
srp That's strange, they should not be affected.
You should only lose display of radio related displays.
10-25-2015 02:27 PM
turbojohnny
aftermarket radio and working SID?

I remember when I had my first 900 I had installed an aftermarket head unit, but the functions of the sid no longer worked, as far as dte and avg mpg.

is there a way to install an aftermarket radio and still have the SID function properly?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -8. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.