The Saab Link Forums - Reply to Topic

Go Back   The Saab Link Forums > Saab NG900 '94-'98 and 9-3 '99-'02 Forum > Car Problems? NG900 or old 9-3 Only > Runs like Crap in the Rain!

Car Problems? NG900 or old 9-3 Only If you're experiencing problems with your NG900 or 9-3, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Thread: Runs like Crap in the Rain! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces):
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-20-2014 11:55 AM
grkguy89 disconnect the evap line going to the tb and cap the port on the tb let the evap line vent
06-20-2014 09:46 AM
Cm452 I do think you're on to something. I've been paying more careful attention and have found much better performance with a half tank or less. If I turn purge control "off" in T5 suite, the AFR goes wicked rich--especially during warmup. That doesn't make sense IMO, because the purge valve is a normally closed solenoid, no? With it shut off, the engine shouldn't be sucking in any fumes..

-Cm
05-30-2014 09:17 AM
Cm452 What do you mean by this? Is it making the mixture too rich? Is it sucking in water from somewhere? I often run with the gas cap loose because sometimes it will attempt to collapse the tank with vacuum.
-Cm
05-28-2014 10:32 AM
grkguy89 evap issue
05-28-2014 09:43 AM
Cm452
Runs like Crap in the Rain!

When it rains out, my car is down easily 100hp. It runs like complete and utter (forgive the expression, but nothing else would suffice) dog_shit. It idles fine, and throttle response is okay, it just has no power. It feels like stg3...maybe, as soon as it gets damp out. The engine runs better on a 30*c day when it's dry than it does on a 10*c day when it is wet.
Why would this be? I thought engines were supposed to run better in the cold and wet? Only thing I can come up with is that the moist mixture takes longer to burn, and the ECU has yet to compensate for this by advancing ignition. But how can this account for 100 freakin horsepower???
Thanks,
-Cm
P.S I'd put this in the mod's section as I am tuned, but, it always did this.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -8. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.