The Saab Link Forums - Reply to Topic

Go Back   The Saab Link Forums > Saab NG900 '94-'98 and 9-3 '99-'02 Forum > General NG900 / Old 9-3 Posts and Information > 1999 saab 93 cranks and solutter but wont start

General NG900 / Old 9-3 Posts and Information Please post general topics pertaining to the NG900 and old 9-3.

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Thread: 1999 saab 93 cranks and solutter but wont start Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces):
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-12-2017 09:40 PM
bt1saab93
1999 saab 93 cranks and solutter but wont start

Okay so i washed my engine bay with a hose and degreased it i then let the car dry and drive it into the garage. I then removed the dic and painted it. Went to drive the car and it kind of splutters every now and then but wont actually run.
Cps reads 530 ohms at resting twmp which is about 8 degrees celsius
Spark plugs had spark but once i would stop cranking two spark plug would just spark for about 2-4 seconds and this was causing unburnt fuel in the cylinders to ignite making the car back fire with the ignition off
I could smell fuel going into the cylinders but im not sure if the injectors were firing as tgey were meant to or if tgey were firing every now and then.
The tach moves just up from the bottom of the gauge and ocassionally jumps when the car trys to fire. It jumps to about 7-900 rpm
Cps sensor read 1.2v ac while cranking or around that
Rail has pressure and the fuel pumps priming
I cant access the car for another week but ive already ordered a new cps incase its giving a weird signal pf some sort and ill test tge injectors with a noid light when i go to the car again as well



Oh and the car is a1999 built 93 5 speed lpt b204

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -8. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.