The Saab Link Forums - Reply to Topic

Go Back   The Saab Link Forums > Saab 9-5 '98-'09 Forum > Car Problems? 9-5 Only > no a/c runs a little warm

Car Problems? 9-5 Only If you're experiencing problems with your 9-5, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Thread: no a/c runs a little warm Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces):
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-15-2014 05:07 AM
jtviggen just replaced the thermostat and flushed the coolant, she is still going from just above halfway and rises then goes back down then rises slightly then back down so i will try the coolant temp sensor after carlisle...
05-11-2014 10:40 AM
NickTurbo900
Quote:
Originally Posted by jtviggen View Post
Could it be the thermostat too??
It's the same CEL, but Thermostat will not effect AC operation.

They are both cheap and right there... wouldn't hurt to replace both, but no, I don't think the thermostat can cause your symptoms.
05-11-2014 10:38 AM
jtviggen Could it be the thermostat too??
05-11-2014 10:36 AM
NickTurbo900 If Trionic sees an unexpected number from the coolant temp sensor it will disable the AC. Went through this on my wife's 02 when we first bought it. Hers would threw a CEL occassionaly as it got worse.

The coolant temp sensor is inexpensive, located right near the upper radiator hose on the driver's side of the cylinder head.
05-11-2014 05:19 AM
jtviggen
no a/c runs a little warm

Hey guys went to my parents last night in my 02 Aero, and had no ac and ran a little warm then would go back down to normal temp then rise again and would keep doing this....I kept re calibrating the acc and got these fault codes (1....13, 2...13, 2.... I did look at the list of what they stood for and the 1 is an ACC internal failure.....could that cause the other fault codes and my aero to run warm????

Edit:
Driver side is warm pass and rear blows cool/cold I'm guessing the blend doors are shot as well as the acc but would this make her run warmer than normal??

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -8. The time now is 03:46 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.