Fogs won't work an fuse is not broken - The Saab Link Forums

Go Back   The Saab Link Forums > Saab NG900 '94-'98 and 9-3 '99-'02 Forum > Car Problems? NG900 or old 9-3 Only

Car Problems? NG900 or old 9-3 Only If you're experiencing problems with your NG900 or 9-3, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-24-2014, 06:13 PM   #1
Avid TSL User
 
Kevin dangas's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Pembroke, New Hampshire
Posts: 234
Fogs won't work an fuse is not broken

So I was changing my fog light on my pass side an they were on an when I went to put the bulb in in was all fine then I tryed to put it back in the housing then it went out so I pulled the bulb out an then put is back in the socket then poof the they both went out an the fuse is ok an the switch inside the dash is working or the light is on at least so now I am very confused any help would be sweet thanks o an the car is a 01 Viggen if that makes a difference
Kevin dangas is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-24-2014, 06:25 PM   #2
Elder
 
oliversexpedition's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dulles, VA
Posts: 2,014
Work your way backwards, are the bulbs still good? Avoid touching them with bare fingers. Use a voltmeter and are you getting 12 volts at the light socket, both sides of the fuse and relay?

Might also check if there is more then one fuse or fusible link?
__________________
99 9-5 Wagon
01 9-5 Sedan
99 9-5 Wagon parting out
94 C900 Vert - Sold
94 325i Vert
oliversexpedition is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-24-2014, 06:31 PM   #3
Avid TSL User
 
Kevin dangas's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Pembroke, New Hampshire
Posts: 234
Yah the bulbs are both still good I haven't really looked to far into it I wasn't sure if it was something simple I have over looked
Kevin dangas is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 04-25-2014, 07:37 AM   #4
lms
Live, eat, and sleep by TSL
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,337
Ground issue?
lms is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2014, 08:31 AM   #5
Avid TSL User
 
Kevin dangas's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Pembroke, New Hampshire
Posts: 234
Ground issues ? I don't know I went to change them an when I put the bulb in it seem to trip the other side off an the one I replaced didn't work also the fuse is all good an the switch could it be that the housing is some how messed up now cus of what happened they were both working prior to this happening it's just weird I was wondering if anyone else has had this problem
Kevin dangas is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-25-2014, 07:44 PM   #6
Elder
 
NickTurbo900's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Greater Burlington, Vermont
Posts: 4,023
I can't even read your posts. Stream of consciousness is the term I believe...

You are the best able to figure this one out... and posting on a forum isn't going to help too much...

I've never had this problem.

Is there power and ground at the plugs?

Is there power and ground at the fuse?

Good luck with it but we can't fix it for you!

Last edited by NickTurbo900; 04-25-2014 at 07:48 PM.
NickTurbo900 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-26-2014, 11:34 AM   #7
Avid TSL User
 
Kevin dangas's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Pembroke, New Hampshire
Posts: 234
Thanks I figured it out so nvm on this post anymore
Kevin dangas is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-26-2014, 06:00 PM   #8
Elder
 
NickTurbo900's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Greater Burlington, Vermont
Posts: 4,023
Well..

Just as you came here looking for a fix from someone that "had been there before"...

Fulfill your very own wish and tell us what exactly fixed it!

Last edited by NickTurbo900; 04-26-2014 at 09:32 PM.
NickTurbo900 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-30-2014, 08:00 PM   #9
Elder
 
NickTurbo900's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Greater Burlington, Vermont
Posts: 4,023
Wednesday bump...

I put a fog light bulb in a 2003 Audi A4 3.0 today. While I was installing the passenger fog bulb, the drivers side bulb which remained on, then went out suddenly...

Lo and behold, the fogs are on a timer that the driver can set with a knob on the left hand side of the dash!

It made me think of you!

What fixed yours?

Last edited by NickTurbo900; 04-30-2014 at 08:22 PM.
NickTurbo900 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:59 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.