code p1260 throttle relearn??? - The Saab Link Forums

Go Back   The Saab Link Forums > Saab NG900 '94-'98 and 9-3 '99-'02 Forum > Car Problems? NG900 or old 9-3 Only

Car Problems? NG900 or old 9-3 Only If you're experiencing problems with your NG900 or 9-3, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-10-2014, 07:54 AM  
TSLMember
 
9ryan3viggen's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Germantown Wisconsin
Posts: 42
code p1260 throttle relearn???

So after doing my PCV update we had the throttle cable off and battery disconnected for quite sometime. I drove it a few miles and a code of p1260 came up saying I have to do a throttle body relearn?? I am not in limp mode. Do I need a tech2 to do this or is there a procedure i can do myself to do this... thoughts?
9ryan3viggen is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-10-2014, 09:05 AM  
Elder
 
DrewP's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,021
Here you go!

You need to clear the fault codes, then key the car off and remove the key, THEN do the reset procedure in this video.

Make sure you didn't reinstall the throttle cable too tight - if it holds the throttle butterfly part way open it will throw that code sometimes.

https://www.youtube.com/watch?v=wr_CmGp20mk
__________________
(Former) Saab Tech / Competition Prep

Quote:
You still don't understand. This is like trying to explain calculus to a clam.
DrewP is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Quick reply to this message
Old 04-10-2014, 09:12 AM  
TSLMember
 
9ryan3viggen's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Germantown Wisconsin
Posts: 42
Yea im not in limp mode it may be possible the cable is to tight but we just un hooked it and hooked it back up but i will check

Quote:
Originally Posted by DrewP View Post
Here you go!

You need to clear the fault codes, then key the car off and remove the key, THEN do the reset procedure in this video.

Make sure you didn't reinstall the throttle cable too tight - if it holds the throttle butterfly part way open it will throw that code sometimes.

https://www.youtube.com/watch?v=wr_CmGp20mk
9ryan3viggen is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Quick reply to this message
 
Old 04-10-2014, 09:28 AM  
Elder
 
DrewP's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,021
It's easy to get it too tight since it's just that great big E-ring clip that goes into the grooves in the end of the cable.
__________________
(Former) Saab Tech / Competition Prep

Quote:
You still don't understand. This is like trying to explain calculus to a clam.
DrewP is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Quick reply to this message
Old 04-10-2014, 09:33 AM  
TSLMember
 
9ryan3viggen's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Germantown Wisconsin
Posts: 42
awesome ill check it out a bit later- thanks for your help Drew!!
9ryan3viggen is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Quick reply to this message
Old 04-10-2014, 10:11 AM  
Wagon Shaggin'
Site Moderator
 
Saabeh's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ayer, MA
Posts: 6,706
Why did you have the throttle cable off to do PCV 6?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
The only reason it took all day to install was because we couldn't keep our dicks out of each others mouths.
Saabeh is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Quick reply to this message
Old 04-10-2014, 10:38 AM  
TSLMember
 
9ryan3viggen's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Germantown Wisconsin
Posts: 42
Not sure I had one of our techs finish it up for me and he said it was easier to get that one (insulated) pcv line ran by the fuel rail with the cable unhooked to make it neater and easier haha what ever that means. so either way he had it off. Now i have to see what he did...

Quote:
Originally Posted by Saabeh View Post
Why did you have the throttle cable off to do PCV 6?
9ryan3viggen is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:06 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.