Need No crank No start advice - The Saab Link Forums

Go Back   The Saab Link Forums > Saab NG900 '94-'98 and 9-3 '99-'02 Forum > Car Problems? NG900 or old 9-3 Only

Car Problems? NG900 or old 9-3 Only If you're experiencing problems with your NG900 or 9-3, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-18-2014, 05:49 PM   #1
TSLMember
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 47
Need No crank No start advice

Car is a 98' 900s 5-speed.

I would like to troubleshoot this instead of throwing parts at it. I just purchased a digital multi-meter and am guessing it is going to be the most useful tool to help pin-point the cause. I'm just a little green when it comes to using a multi-meter so I'm going to need some guidance from you guys.

My guess is that it is the starter or the ignition switch but i would like to be sure. Both have been working but have issues.

The ignition switch sticks and I need to flick up the cylinder with the key to get it to pop up when I shut the car off. You can also pull the key out of the ignition while the car is running. This is all thanks to some idiot ripping the key out at one of those "oil change while you wait" places.

When I start the car you can sometimes hear the starter motor hang up a bit and buzz after the car initially starts. No so much as a grind more like a buzz.

So this morning it was like 10-15 degrees. I start the car and it struggled to start but did. I didn't think much of it since it was so cold. I drove 2 mins down the road and shut the car off. I filled the tank, got a coffee and got in to start the car... it really struggled to start this time but didn't. I tried it again but got nothing. No crank, no nothing. I can hear a click on the fuse box/relay panel by my left knee. Someone at the gas station had one of those battery jumper packs. Hooked it up and tried starting it... no crank. Hooked up jumper cables, tried starting it and got nothing again. Had the car towed home. Searched around on here a bit and at least tested the battery and got 12.6v. Not surprised there since its 6 months old. I was checking out a few other things and a few spots opened up on the street so I tried bump starting it, I live on a hill and def had enough running room to make it work but the car wouldn't jump to life.

Looking for some direction here... what do you guys think?

Thanks
InLineFive is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:57 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.