Outside temp gauge - The Saab Link Forums

Go Back   The Saab Link Forums > Saab 9-5 '98-'09 Forum > Car Problems? 9-5 Only

Car Problems? 9-5 Only If you're experiencing problems with your 9-5, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-07-2006, 10:44 PM   #1
Flirting With TSL Addiction
 
Redfoxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 558
Send a message via AIM to Redfoxx
Outside temp gauge

sometime after i got my 9-5 i noticed that the outside temprature gauge was reading 122F. i stopped into my local Saab dealership and they told me that it maybe that the probe itself is disconnected or that the wire to it has been pinched or cut.

has anyone had this problem with their car before, and if so what was the problem?
Redfoxx is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-08-2006, 06:28 AM   #2
Live, eat, and sleep by TSL
 
mg_td's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Yarmouth, ME / Troy, NY
Posts: 1,881
Send a message via AIM to mg_td
mine has been reading a little high lately, im not sure why or exactley when it started...
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

238.8 whp 272.1 wtq
mg_td is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-08-2006, 06:45 AM   #3
Elder
 
stromer's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Falmouth, Maine
Posts: 5,988
Send a message via AIM to stromer
Mine does this after I removed my bumper because the sensor is not attached where it normally is. If I shut the car off hot and turn it back on in a few minutes, the temp reading will be 120 or higher. Then it goes back down after I drive around a bit.
__________________
1999 9-3, 2002 9-5, 1979 900
z06 and a bunch of Chevy trucks
stromer is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 02-08-2006, 08:22 AM   #4
Elder
 
iwantaviggen's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: SAN JOSE
Posts: 3,919
Send a message via AIM to iwantaviggen
i thaught mine was broken cause one day it read 39* in the morning..
but no it really was 39*
damn thats the coldest its ever read i think..

see if eeuroparts.com has a replacement
__________________
2000 9-3seHOT SQR stage.... i duno 8?
iwantaviggen is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-08-2006, 08:26 AM   #5
Trollerator
Elder
 
abdukted1456's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Albany, NY area
Posts: 9,830
I love when it is below zero and the numbers on the LCD SID screen take like 3 seconds to change when something updates...
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1990 900 turbo vert
2004 9-5 aero sedan
abdukted1456 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-08-2006, 08:28 AM   #6
Elder
 
codesplice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Huntsville, AL
Posts: 4,388
I know that on my 9-3, if the sensor is disconnected it just shows --- on the SID. So if the 9-5 is the same, I doubt a disconnected sensor could be the problem. I'd probably look into getting it replaced.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2001 9-3 - Nordic Stage 3
2007 9-5 2.3T Wagon

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
codesplice is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-08-2006, 08:52 AM   #7
Deez Nutz
Site ModeratorElder
 
Palmer's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Cheese Country
Posts: 15,679
Send a message via AIM to Palmer
Global Warming!!
__________________
S55/LC100/KL
Palmer is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-20-2006, 07:32 PM   #8
Avid TSL User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 143
Quote:
Originally Posted by iwantaviggen
i thaught mine was broken cause one day it read 39* in the morning..
but no it really was 39*
damn thats the coldest its ever read i think..

see if eeuroparts.com has a replacement
Haha 39 degrees is nothing...


Quote:
Originally Posted by abdukted1456
I love when it is below zero and the numbers on the LCD SID screen take like 3 seconds to change when something updates...
That is amusing... I accidentally left my old cellphone on my car overnight once when it was -20, and the effects on the screen where really odd

Worked well once it warmed up again though
mattlach is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-22-2006, 06:42 PM   #9
TSLMember
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by codesplice
I know that on my 9-3, if the sensor is disconnected it just shows --- on the SID. So if the 9-5 is the same, I doubt a disconnected sensor could be the problem. I'd probably look into getting it replaced.
I get that whole --- display on my SID do you know where the sensor is by chance? This whole not telling me what temperture it is is drivnig me crazy.
SaaB_2000 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-22-2006, 09:06 PM   #10
Flirting With TSL Addiction
 
Redfoxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 558
Send a message via AIM to Redfoxx
i'm not sure but on my 9-5 there is a little black thing on the bottom grille section when you look at the front of the car, and you can pop it out toward the car's body and move it to pull it out.

i'm not sure if this is it but my dad sugested that it probably is, and i did notice that it says Siemens on it and there is a GM label on it. i'm assuming this is it because Siemens sells temp sensors of all kinds but i'm not sure whether this is the problem in my case. i think it is a wire further down the line somewhere.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Redfoxx is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-22-2006, 09:55 PM   #11
Elder
 
StX221's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Greater Portland, ME
Posts: 4,295
Send a message via AIM to StX221
yes, that is in fact the temp sensor. i had mine disconnected for a few days and got the --- on my sid.

Nick
__________________
Time for a comeback tour?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


'02 9-5 Aero
'05 Yamaha R6
StX221 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-28-2006, 11:35 AM   #12
Flirting With TSL Addiction
 
Redfoxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 558
Send a message via AIM to Redfoxx
took the 9-5 to the Saab service shop in town to have them look at the outside temp sensor and they told me that they have to replace it. $50 to order it, $40 for labor.

while i was there i brought in my carbon fiber dash to see what it would take to remove the old one and install the new dash. when they called me they told me that it would cost about $160. not to sure if that is the total price of the sensor work and the dash, but the way the guy made it sound it was the price of just the dash work.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Redfoxx is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-28-2006, 11:48 AM   #13
Live, eat, and sleep by TSL
 
VAGGEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: floor, computer on lap
Posts: 1,591
Quote:
Originally Posted by iwantaviggen
i thaught mine was broken cause one day it read 39* in the morning..
but no it really was 39*
damn thats the coldest its ever read i think..

see if eeuroparts.com has a replacement
39* Wimpywimpywimpy. I golf in weather colder than that! It hasn't been a very cold winter here, but yesterday when I got in the car to go to work the SID said 3*. For CT, that's pretty cold.

Have you ever noticed that the SID display is almost always crystal clear when its cold out? Mine is. When it's warm, pixels go out everywhere.
__________________
2004 9-5 Aero Wagon - SOLD - and missing it
2004 S2000 - 31,000 miles and counting much more slowly
VAGGEN is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-28-2006, 12:02 PM   #14
Avid TSL User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 143
Quote:
Originally Posted by BLE 9-3se
Have you ever noticed that the SID display is almost always crystal clear when its cold out? Mine is. When it's warm, pixels go out everywhere.
I;ve never noticed this, but I have noticed that it updates very slowly when cold
mattlach is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-09-2006, 10:13 PM   #15
Flirting With TSL Addiction
 
Redfoxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 558
Send a message via AIM to Redfoxx
just got my temp sensor in and installed. i got a letter in the mail saying that the part was in and that i needed to go in and get it. i just figured i'd call to double check and when i did the guy i was talking to asked if i needed to set up an apointment to get the sensor put in. i told him, "no, i got this".

i ended up installing it when i went on break at work. i took the old one off and put the new one in and turned the car on to see that it was working properly and the first temp reading that it gave me was 69. it really wasn't that warm out but i figured it was because i had it in my hand and got a little warm before i turned the car on.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Redfoxx is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-03-2012, 06:58 PM   #16
SAABeginner
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
2006 Saab 9-3. Mine just started reading today at about -35 degrees. No that is not accurate. The temp outside is about 80 degrees f. My cars ac is not working right I think because of that. It is trying to cook me.
djamis is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-04-2012, 04:52 PM   #17
Elder
 
jssaab's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 2,930
Yes replace the temp sensor the ACC uses it...
jssaab is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:07 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.