Few problems - The Saab Link Forums

Go Back   The Saab Link Forums > Saab 9-5 '98-'09 Forum > Car Problems? 9-5 Only

Car Problems? 9-5 Only If you're experiencing problems with your 9-5, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-12-2009, 08:23 AM   #1
Kad
Avid TSL User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sarasota,FL
Posts: 163
Few problems

1. Ok yesterday i was driving in traffic maybe 20 mph and brake reeeeealy hard and my engine stals. Anybody know shuld i worry or not , what could it be?

2. I get messages on my SID - " brake lights falure" but all the lights working normaly ,cant find a problem, any idea?

3. Also i get - " low washer fluid" and "coolant fluid" - i guess sensors died ?

4. One more thing , my remote dont work , also light "fasten seatbelts" of, child protection on doors dont work is all this controled by TWICE or not ? Could it be that twice faulty ?

5. My ac compressor its loud on idle when car its on Drive or Rear on nuetral or parking not , and car is vibrating. I did replace all mounts about 6 month ago and compressor its year old .My tensioner old but with new pulley on it, could this be bad tensioner or shuld i change compressor?

Thanks guys.
Kad is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-13-2009, 05:31 PM   #2
Kad
Avid TSL User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sarasota,FL
Posts: 163
i guess here nobody knows )))) oh well thanks anyway
Kad is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-13-2009, 06:40 PM   #3
Elder
 
Join Date: May 2007
Location: Green Bay, WI
Posts: 3,270
Send a message via AIM to PoisonBeef
everyone is at SOC Colorado, so it is a slow weekend.

is your washerfluid/coolant low? If they are not then bad sensors.

not sure about anything else.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

99 3-door 9-3 - SOLD
99 5-door 9-3SE - td04, 3" dp, t5 suite - Sold

2001 Audi a6 2.7 twin turbo
1986 Audi 5000 2.2 turbo
2012 VW Golf TDI
1982 Yamaha Seca xj650
PoisonBeef is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 08-13-2009, 06:45 PM   #4
Live, eat, and sleep by TSL
 
mike9000aero's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: maine
Posts: 1,226
i see this at the shop all the time, brake light failures when there arent any are normally due to having differant brand bulbs in....normally we just replace all the bulbs in that circuit with new of the same brand and it is fixed, as for winshield/coolant warnings, check fluid if good and up bad sensors i would guess
mike9000aero is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-13-2009, 07:16 PM   #5
Flirting With TSL Addiction
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 763
Most likely one of the bulbs is shorting out and needs to be replaced. When the light it on I would put something heavy on the brake pedal and check back there to see which bulbs keeps going out. I had the same problem, and i found out which bulb was causing the problem. One time it would be on and other times it would go off. If thats not the problem then it could be a issue with the harness, I would check that also.
SaabBlackMan is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-13-2009, 07:31 PM   #6
Elder
 
BurnsSide42's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: South Eastern PA
Posts: 10,049
Or the SID isn't programmed properly - was it recently removed/replaced?

Agree with the wrong bulbs - happens often, usually melts tail lights and circuit boards as result....
__________________
Original TSL Founding Member - ADMIN
Check out
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
for your repair needs
BurnsSide42 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-14-2009, 07:14 AM   #7
Kad
Avid TSL User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sarasota,FL
Posts: 163
i had bad bulb before in the "roof" brake light ,and i was geting message once in 2-3 days, then after i replaced all of them i get this every time(
Kad is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.