engine stalling! - The Saab Link Forums

Go Back   The Saab Link Forums > Saab 9-5 '98-'09 Forum > Car Problems? 9-5 Only

Car Problems? 9-5 Only If you're experiencing problems with your 9-5, post your question in here. CEL Code or GTFO!

SaabLink.net is the premier Saab Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-23-2015, 05:29 AM   #1
SAABeginner
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
engine stalling!

Engine stalls out amost everytime i turn the car on. Seems like the ac is the culprit. Everytime its on the engine is acting up. Sometimes when i start the car it doesnt even hold rpms to idle. Needle just falls and car dies. Especially when the ac is on. Any thoughts? Tried just about everything.
saabstrong94 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-23-2015, 07:03 AM   #2
Wagon Shaggin'
Site Moderator
 
Saabeh's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ayer, MA
Posts: 6,706
The car is completely fine when the A/C is off?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
The only reason it took all day to install was because we couldn't keep our dicks out of each others mouths.
Saabeh is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-23-2015, 11:23 AM   #3
Elder
 
Marks9-3's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Central, CT
Posts: 3,348
Send a message via AIM to Marks9-3
Sounds like a vacuum leak. It's just amplified by the A/C at idle due to the extra load on the motor.
__________________
'96 900SE Stg 4 RIP | '97 900SE Gone | '98 900SE Gone |
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
| '02 9-5 Aero | '04 9-5 Aero Stg 3
Marks9-3 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 09-25-2015, 04:58 PM   #4
SAABeginner
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 2
I had similar issue thought mine was maf sensor. Changed maf no change, changed boost pressure controller no change. Unhooked maf sensor car ran perfect! Turned out it was an intercooler intake hose had worked its way completely off the intercooler intake. So I had a massive post maf sensor intake leak. Popped the hose back on runs perfect again!
Mauidude38 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the The Saab Link Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Vehicle Info.
Enter your vehicle information (year, model, mods)
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
All content is copyright The Saab Link and it's original authors.


 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.